Spørsmål og svar

Utstyr

Fibermodem Genexis FiberTwist-P3410


Genexis FiberTwist-P3410 er et fibermodem (CPE) med innebygd router og dette er standardmodemet til Skiptvet Digital. Det har en integrert nettverksswitch med 4 porter, og støtter mer 100 enheter i kundens lokale nettverk. Hvis man tenger flere nettverksporter så kan man koble til en switch med en nettverkskabel imellom og få ytterligere tilkoblingspunkter. De fleste vil nok nøye seg med å koble til et trådløst aksesspunkt eller trådløs router direkte i en av nettverksportene.
Fibermodem Genexis FiberTwist-P2410


Fibermodemet har identisk formfaktor som P3410, men denne modellen benyttes kun til kunder med fast IP-adresse eller andre spesielle behov. Kunder som bestiller fast IP-adresse vil få utlevert dette modemet.

Problemløsning

Problemer med Internett?


  1. Slå av alt ustyr (fibermodem, trådløs ruter, pc og annet utstyr). Vent 15 sekunder før du slår på strømmen igjen. OK? - Om det ikke fungerer, gå til neste steg.
  2. Koble ut trådløsnettet, sett i en nettverkskabel mellom fibermodem og pc. Hvis dette heller ikke fungerer, så gå neste steg.
  3. Se, noter og ta bilder av hvilke lys du har på fibermodemet og kontakt oss!
Problemer med trådløst?


Se forøvrig denne artikkelen for mange nyttige tips for å få et bedre hjemmenettverk: https://www.tek.no/nyheter/guide/i/9vGmll/fiks-nettet-hjemme
Hvordan teste hastigheten?


Det kan være mange ulike faktorer som påvirker opplevd hastighet på bredbånd, både hjemme hos kunden og hos leverandøren.

For å teste at levert hastighet er korrekt, så må man:

  • Koble ut alt utstyr

  • Koble PCen direkte i fibermodemet med nettverkskabel

    • Sørg for at PCen er fri for virus og skadevare slik at dette ikke forstyrrer resultatet.

  • Benytt f.eks. Ookla eller NKOM sine test sider.

Testlinker:

Annet

Tilbyr Skiptvet Digital e-post?


Nei, Skiptvet Digital tilbyr ikke e-posttjenester for sine kunder. Vår anbefaling er at kunder oppretter en konto hos leverandører som ikke er tilknyttet et bredbåndsabonnement, feks. google, hotmail eller lignende. Da slipper kundene å måtte bytte e-postadresse når man flytter eller bytter Internettleverandør.
Hvilken SMTP server kan benyttes for utgående e-post?


Vi anbefaler i utgangspunktet at man bruker en e-post leverandør som tilbyr en sikker & autentisert server for sending av e-post. Hvis man er nødt til å benytte en SMTP server så kan man som kunde hos Skiptvet Digital også benytte mail.broadnet.no som SMTP server.
Jeg trenger hjelp til Internkabling (Flere nettverkspunkter)


Se våre partnersider for kontaktinfo til en av våre montører.
Kan jeg få en fast offentlig IP hos dere?


Ja, se vår prisliste. Bestilling kan gjøres via kontakt oss.